RUSI SLOMILI OFANZIVU DŽIHADISTA: Zaustavljen juriš Islamske države, spas sa neba za sirijsku armiju (MAPA)

Novosti online/Đ. M.

09. 01. 2021. u 10:57

ISLAMSKA Država je sinoć pokrenula novu ofanzivu na istočne delove provincije Hama, a pod najjačim udarom terorista su se našli položaji Sirijske arapske armije u okrugu Al-Salamija.

РУСИ СЛОМИЛИ ОФАНЗИВУ ЏИХАДИСТА: Заустављен јуриш Исламске државе, спас са неба за сиријску армију (МАПА)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Depositphotos

Ovaj napad je, kao po običaju, zatekao sirijske vojnike nespremne i doveo do privremenog napredovanja islamista.

Nakon ovih početnih uspeha militanata Islamske države u borbe se uključilo rusko vazduhoplovstvo, koje je nemilosrdno bombardovalo položaje terorista u Al-Salamiji.

U crvenom krugu - oblast sinoćnjeg napada, crveno - SAA, crno - ISIS, žuto - Kurdi/Foto: Printscreen

Prema izveštajima sa terena, koje prenosi libanski portal Al Masdar, Rusi su naneli velike gubitke islamistima, što je omogućilo sirijskoj armiji da zaustavi dalje napredovanje terorista.

Iako je tačan broj mrtvih i ranjenih terorista i dalje nepoznat, ruski napadi su bili dovoljno jaki da u potpunosti preokrenu odnos snaga nakon početnog juriša Islamske države.

Upravo zbog dejstava ruskih aviona sirijska arapska armija je imala dovoljno vremena da pošalje pojačanja tokom noći, i na kraju su islamisti u potpunosti zaustavljeni.

Sinoćni napad Islamske države je prva velika akcija te terorističke organizacije ove godine, a sudeći po porastu aktivnosti terorista tokom 2020. godine, sigurno nije i poslednji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba