AMERIKANCI SU PREKRŠILI SVA PRAVILA: Putinov prvi čovek o "crvenim linijama" - to morate mrzeti kod njih

Novosti online

05. 01. 2021. u 12:03

AMERIČKA politika dovela je do kršenja svih pravila i "crvenih linija" u međunarodnim odnosima, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

АМЕРИКАНЦИ СУ ПРЕКРШИЛИ СВА ПРАВИЛА: Путинов први човек о црвеним линијама - то морате мрзети код њих

Foto: Printskrin

- U međunarodnoj politici naše kolege iz Sjedinjenih Američkih Država napravile su takav nered da su prosto prekršile sva pravila - rekao je portparol Kremlja u intervjuu novinaru Vladimiru Solovjovu, napominjući da je s tim u vezi sve što se uči na fakultetu za međunarodne odnose sada nebitno.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa „crvenim linijama“ u međunarodnoj diplomatiji, Peskov je naglasio da "kako pokazuje praksa, sada uopšte više nema takvih "crvenih linija".

- Zapad ne može da se ne voli, ali ispoljavanje zapadnog kolonijalizma prema Rusiji treba mrzeti - rekao je Peskov komentarišući tvrdnju da je Putin na početku svoje karijere na mestu predsednika imao dobar odnos prema Zapadu.

- I dalje se vrlo dobro odnosi prema Zapadu i bilo bi glupo loše se odnositi prema Zapadu - precizirao je Peskov.

Portparol Kremlja skrenuo je pažnju na činjenicu da Zapad ima tehnologije, dok Rusija u mnogim aspektima zaostaje u ovom području, Zapad ima bogatu kulturu, a Rusija sa svojim najvišim nivoom kulture ima šta da podeli u tom pogledu.

- Zapad su koreni, a posebno Evropa (ne govorimo o novoj državi – Sjedinjenim Američkim Državama), i to ne može da se ne voli - naglasio je Peskov.

- Ali kolonijalna ispoljavanja se moraju mrzeti - zaključio je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri