DAEŠ PREUZEO ODGOVORNOST ZA NAPAD U SIRIJI: U eksploziji autobusa poginulo 28 osoba (FOTO)

Novosti online

31. 12. 2020. u 18:53

TERORISTIČKA grupa DAEŠ preuzela je odgovornost za eksploziju autobusa u Siriji koja se dogodila u sredu, prenela je agencija Rojters pozivajući se na internet resurse islamista.

ДАЕШ ПРЕУЗЕО ОДГОВОРНОСТ ЗА НАПАД У СИРИЈИ: У експлозији аутобуса погинуло 28 особа (ФОТО)

Foto: Tviter/@NotWoofers

Rojters navodi da islamisti tvrde da je u eksploziji poginulo 40 vojnika sirijske vojske, a još šest je ranjeno.

Ranije je sirijska državna agencija SANA saopštila da je u Siriji napadnut autobus koji je prevozio civile na autoputu Dejr el Zor-Palmira. U eksploziji je poginulo 28 ljudi, a ranjeno 13.

Oružani sukob u Siriji traje od 2011. godine. Krajem 2017. Rusija je objavila poraz terorističke grupe DAEŠ u Siriji i Iraku. U pojedinim regionima zemlje nastavljaju se operacije čišćenja terorista. Trenutno je u prvom planu političko rešavanje, obnova zemlje, kao i povratak izbeglica.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije