KANADSKI MINISTAR NAJAVIO: U zemlju uskoro samo sa PCR testom

Tanjug

31. 12. 2020. u 09:33

KANADA će uskoro tražiti da svi putnici koji dolaze avionom u tu zemlju urade test na kovid 19, koji mora biti negativan da bi mogli da uđu, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije brojnih turista bez maske kako šetaju gradovima ove severnoameričke države.

КАНАДСКИ МИНИСТАР НАЈАВИО: У земљу ускоро само са ПЦР тестом

Foto: AP

-Kanada će brzo zatražiti od svih putnika da prilikom ulaska u Kanadu moraju da imaju negativan PCR test koji je rađen najdalje tri dana pre dolaska - rekao je Dominik Leblan, ministar za međuvladine poslove, a preneo Rojters.

Bil Bler, ministar za javnu bezbednost, kasnije je pojasnio da će se ova odredba odnositi samo na putnike koji dolaze avionom, dok će se na kopnenoj granici sa SAD pooštriti mere.

Kanada je zabeležila preko 500.000 slučajeva korona virusa.

Negativan PCR test neće u određenim slučajevima isključivati i 14-dnevni karantin, dodao je Bler.

Putnici koji prekrše karantin mogu da budu osuđeni na šest meseci zatvora ili da dobiju novčanu kaznu u iznosu do 750.000 kanadskih dolara (478.000 evra).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku