AMERIKANCI PRAVE NOVU ISLAMSKU DRŽAVU: Jezivo upozorenje iz Irana, u "kampu smrti" se rađa ISIS 2!

Novosti online/Đ. M.

27. 12. 2020. u 19:37

IRANSKI bezbednjaci nedavno su otkrili da američki obaveštajci već neko vreme obučavaju članove porodica ubijenih terorista Islamske države u kampu al-Hol, u severoističnoj sirijskoj provinciji Hasaka, javlja iranska agencija IRNA.

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ НОВУ ИСЛАМСКУ ДРЖАВУ: Језиво упозорење из Ирана, у кампу смрти се рађа ИСИС 2!

Foto: Depositphotos

U kampu su izgrađeni objekti za smeštaj i obuku, a članovi porodica terorista dobijaju ekstremističku literaturu, poput knjige "Nacija Ibrahima". Ta knjiga je cirkulisala i među zarobljenicima i u američkom zatvoru "Kamp Buka", u kome je nastala Islamska država.

Američka vojska osnovala je "Kamp Buka" nakon invazije na Irak 2003. godine. Ovaj zatvot se nalazio nedaleko od grada Um al-Kasr, na jugu iračke provincije Vasra. Kroz ovaj zatvo je prošlo gotovo 100.000 članova Al-Kaide, kao i sunitskih ekstremista koji su bili deo Sadamove Baat partije. 

Rezultat ovog američkog projekta doveo je do formiranja Islamske države koju je predvodio Abu Bakr al-Bagdadi. Amerikanci su prvo zatvarali sunitske ekstremiste u Abu Graibu, a nakon skandala sa mučenjem preselili su ih u "Kamp Buka".

Prema političkim posmatračima, ono što se sada događa u sirijskom kampu Al-Hol, kao i u zatvorima u kojima se nalaze osobe povezane sa Islamskom državom identična je kopija onoga što se dešavalo u američkim zatvorima u Iraku.

Posebno je primetna radikalizacija žena i tinejdžera koji su ostali u kampu al-Hol nakon što su njihovi očevi ubijeni u borbama u Siriji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)