IMUNIZACIJA UŽIVO PRED TV KAMERAMA: Majkl Pens se vakcinisao protiv korone i rekao - Ništa nisam osetio (VIDEO)

Tanjug

19. 12. 2020. u 00:32

POTPREDSEDNIK SAD Majkl Pens vakcinisan je danas protiv kovida 19 pred televizijskim kamerama kako bi uverio Amerikance da je vakcina bezbedna.

ИМУНИЗАЦИЈА УЖИВО ПРЕД ТВ КАМЕРАМА: Мајкл Пенс се вакцинисао против короне и рекао - Ништа нисам осетио (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Ništa nisam osetio. Odlično urađeno - rekao Pens nakon što je vakcinisan.

On je ocenio da je brzina kojom je vakcina razvijena "medicinsko čudo", preneo je Glas Amerike.

- “Dolazi nada. Američki narod može da bude uveren da imamo jednu, i možda za nekoliko sati, dve bezbedne vakcine - rekao je Pens, ukazujući na očekivanu odluku Uprave za hranu i lekove (FDA) da odobri hitnu upotrebu vakcine kompanije "Moderna".

Prvo je odobrena vakcina kompanije Fajzer i njenog nemačkog partnera Bajonteka.

Na događaju u Beloj kući, vakcinu su primili i Pensova supruga Karen i glavni američki zdravstveni zvaničnik Džerom Adams.

Vakcinu protiv korona virusa danas su primili i predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi i lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel.

Administracija predsednika Donalda Trampa pomogla je da vakcinacija protiv korona virusa počne ranije nego što su čak i pojedini u njegovom kabinetu očekivali, pokretanjem kampanje za brzi razvoj i distribuciju vakcine na proleće.

Portparol Bele kuće rekao je da je Tramp i dalje spreman da bude vakcinisan i da će primiti vakcinu kada za to bude pravo vreme.

U međuvremenu, Pens je preuzeo glavnu ulogu u tom pogledu - ove nedelje je obišao objekat za proizvodnju vakcina, pre nego što je i sam vakcinisan u javnosti.

Pensov primer uskoro bi mogli da slede i drugi politički lideri, što je deo kampanje da se javnost uveri u bezbednost vakcina, koje su odobrene nakon obimnih kliničkih ispitivanja i naučne revizije, navodi Glas Amerike.

Bivši predsednici Bil Klinton, Džordž Buš mlađi i Barak Obama ranije su saopštili da su spremni da se vakcinišu javno, a novoizabrani predsednik Džozef Bajden i njegova supruga Džil primiće vakcinu u ponedeljak, saopštili su Bajdenovi saradnici.

Vodeći američki ekspert za zarazne bolesti Entoni Fauči, koji je imenovan za Bajdenovog glavnog zdravstvenog savetnika, rekao je da će se vakcinisati čim bude mogao i da čeka da doze stignu u Nacionalni institut za zdravlje (NIH).

"Nadam se da će to biti u narednih nekoliko dana", rekao je Fauči danas za televiziju En-Bi-Si.

Za obe vakcine su potrebne dve doze, a prioritetne grupe za vakcinaciju su zdravstveni radnici i štićenici domova za stare, kao i zaposleni u domovima, navodi VOA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati