KO JE OTROVAO NAVALJNOG? Putin izneo nove detalje - "Zvala me je njegova žena i ja sam naredio da ga puste u Nemačku"

Novosti onlajn

17. 12. 2020. u 11:52

КО ЈЕ ОТРОВАО НАВАЉНОГ? Путин изнео нове детаље - Звала ме је његова жена и ја сам наредио да га пусте у Немачку

Foto: AP

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je izjavio da ruski bloger Aleksej Navaljni ima podršku stranih obaveštajnih službi, ali da to ne znači da ga treba otrovati.

Tokom godišnje pres-konferencije, Putina su novinari pitali o istraživanju „Insajdera“ „Belingkata“ i „Si-en-ena“ uz učešće „Špigla“ u kome su navodno imenovani pripadnici FSB-a Rusije koji su umešani u trovanje Navaljnog.

Predsednik je rekao da to nije istraživanje, nego „legalizacija materijala američkih obaveštajnih službi“, čiji je cilj napad na prvo lice Rusije. Putin je dodao da to znači -

- Taj pacijent berlinske klinike ima podršku američkih obaveštajnih službi u ovom slučaju. Ako je tako, onda je to zanimljivo, onda bi obaveštajne službe trebalo da motre na njega. Ali to uopšte ne znači da ga treba otrovati, kome on treba. Da su zaista hteli, verovatno bi to doveli do kraja - rekao je Putin.

- NJegova supruga mi se obratila, i iste sekunde sam naložio da ga puste na lečenje u Nemačku - rekao je ruski lider.

On je pozvao političke snage u zemlji, uključujući i opoziciju, da se rukovode interesima građana Rusije, a ne ličnim ambicijama.

U toku je velika godišnja konferencija za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, koja se ove godine održava u novom formatu zbog pandemije virusa korona. Ruski lider sa novinarima razgovara na daljinu iz podmoskovske rezidencije Novo-Ogarjovo.

Podsetimo, ruski predsednik je o slučaju trovanja Navaljnog govorio na godišnjoj konferenciji za medije, koja se održava danas prvi put preko video-linka zbog epidemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OTROVAO GA ONAJ KO GA I LECI

17.12.2020. 12:05

KRATKO JASNO! Interesantno da je klinika u Berlinu bila vec pripremljena za dolazak visokog gosta, i pre nego sto se pronela vest o trovanju, isto tako i slovenac je bio upoznat i obezbedio avion kojim je petokolonas dovezen kod gazde. PROVIDNI SU KO NAJLONSKA KESA, i toliko lazu da i sami misle da je istina. Kakvo je to trovanje, ako se pacijent oglasio iz kreveta, i nastavio da laje protiv Putina? Koga rusi otruju, taj ucuti za sva vremena.