ZA DVA DANA PREKO 70 UDARA: Rusi rasturaju džihadiste u Siriji, Asadovi jurišni odredi čiste pustinju!

Novosti online

13. 12. 2020. u 17:07

PREMA nekoliko izvora, u centralnom regionu zemlje još uvek traju teški sukobi između sirijskih vladinih snaga i terorista ISIS-a.

ЗА ДВА ДАНА ПРЕКО 70 УДАРА: Руси растурају џихадисте у Сирији, Асадови јуришни одреди чисте пустињу!

Foto: EPA

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu saopštila je da su se sukobi odvijali u trouglu Alepo-Hama-Raka, severno od pustinje Homs. Regija je glavno uporište ISIS-a u centralnoj Siriji.

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga pružaju vladinim snagama snažnu vazdušnu podršku. 12. i 13. decembra ruski ratni avioni izveli su više od 70 vazdušnih napada na teroriste ISIS-a i njihova skrovišta.

Prema SOHR-u, vladine trupe i ruski avioni do sada su ubili 15 terorista. U sukobima je živote izgubilo i sedam sirijskih vojnika.

- Očekuje se da će broj žrtava još rasti, jer je više boraca ranjeno, neki ozbiljno. Postoje i nepotvrđeni izveštaji o još žrtava - navodi se u izveštaju nadzorne grupe.

SOHR je dokumentovao smrt 601 teroriste ISIS-a u centralnom regionu od marta 2019. U istom periodu, ubijeno je 1.064 provladinih boraca, uključujući strance Irance, Libance i Palestince.

Teroristi ISIS-a pojačali su svoje napade na vladine snage ove godine, pokušavajući da prošire svoj uticaj u centralnom regionu.

Vladine snage redovno sprovode operacije oko pustinje Homs. Međutim, pretnja ISIS-a u centralnom regionu nastavlja da raste.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati