RESTORANE OTVARAJU NAJRANIJE 20. JANUARA: U Francuskoj od korone preminulo još 627 ljudi

G. ČVOROVIĆ - Od stalnog dopisnika: PARIZ

12. 12. 2020. u 12:23

FRANCUSKE vlasti su odlučile da skijališta otvore tek od 7. januara, i pored velikog insistiranja zaposlenih u ovom domenu.

РЕСТОРАНЕ ОТВАРАЈУ НАЈРАНИЈЕ 20. ЈАНУАРА: У Француској од короне преминуло још 627 људи

Foto: EPA

Nisu pomogli zahtevi da se zimski centri otvore za vreme Božića i Nove godine, kada mnogi ostvare značajni deo svog prihoda. Razlog za to je što virus u drugom talasu i dalje aktivno cirkuliše.

Zanimljivo je i jedno od objašnjenja da se na ovaj način rasterećuju kapaciteti bolnica od eventualnih pacijenata usled povreda zadobijenih na skijanju.

Takođe, od tog dana bi trebalo ponovo da počnu da rade i bioskopi, pozorišta i sale za vežbanje. Restorani će, međutim, najranije biti otvoreni tek od 20. januara. Odluka u tom smislu još nije konačno doneta, a sve zavisi od toga da li će do tada biti ostvaren plan od samo pet hiljada zaraženih dnevno.

Prema poslednjim podacima, u Francuskoj se zarazilo još 13.406 ljudi, od čega 2.673 u staračkim domovima od utorka do petka, a ostatak u među ostalom populacijom za samo jedan dan, pred vikend.

Preminulo je 627 osoba, od čega 304 u bolnicama u petak, a ostali, njih 323, tokom sedmice, u domovima za stara lica.  

Ohrabruje to što broj ljudi u bolnicama i na reanimaciji konstantno opada. Na intezivnoj nezi ih je 75 manje nego dan ranije i ima ih 2.884, a ukupno na hospitalizaciji 24.975, što je za 256 manje nego dan ranije.

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane spao je na 6,3 odsto.                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka