UPOZORENJE RUSKIH LEKARA PRE VAKCINACIJE: Alkohol smanjuje imunitet!

Branko Vlahović

07. 12. 2020. u 16:41

NA dan vakcinacije se ne sme konzumirati alkohol, kaže jedan od najpoznatijih ruskih narkologa prof. dr. Jevgenij Brin.

УПОЗОРЕЊЕ  РУСКИХ ЛЕКАРА ПРЕ  ВАКЦИНАЦИЈЕ: Алкохол смањује имунитет!

Foto: KP RU/RIA Ru

  -Bilo koje lekove ne treba uzimati istovremeno sa  alkoholom.Osim što je toksičan  alkohol   slabi  dejstvo  vakcine  i   negativno utiče na  imunitet, objašnjava  dr.Brin.

Vakcinu  ,,Sputnik-v,,  ne smeju  da  dobijaju  deca  do 18 godina, za njih  će se napraviti posebne doze  kao i trudnice.Vakcina ne  sme da se daje osobama koje imaju temperaturu višu od 37   stepeni kao i onima koji  su oboleli od  neke  infektivne bolesti ili imaju teža hroniočna obolenja.

Posebno je  važno i to da  vakcinu ne treba davati osobama koje imaju  alergiju na neki od komponenata   od kojih je napravljena  vakcina.

Foto: KP RU/RIA Ru

 

 Što se tiče trudnica proizvođači   vakcine ne  žele da ulaze u rizične  situacije.

Interesantno je da u Rusiji ali i mnogim zemljama  na  svetu  zaražene kovidom trudnice   su rodile  zdravu decu.Lekari tvrde da zaražena koronom  majka  ne može da   zarazi plod koji nosi.Ali ipak     svi ruski lekari  upozoravaju da se trudnice trebaju paziti od zaraze bilo kojim   a ne samo korona  virusom.

Proizvođači  vakcine   savetuju  i majkama koje doje  decu da ne budu  vakcinisana.Na taj način se izbegavaju bilo kakve  komplikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)