POČINJU 14. DECEMBRA: Britanija se priprema za masovnu vakcinaciju - prioritet stariji, najveći problem - trka sa vremenom

Tanjug

05. 12. 2020. u 09:16

LEKARI opšte prakse u Engleskoj dobili su uputstvo da počnu sa spremanjem centara za vakcinaciju do 14. decembra, piše Gardijan.

ПОЧИЊУ 14. ДЕЦЕМБРА: Британија се припрема за масовну вакцинацију - приоритет старији, највећи проблем - трка са временом

Foto: AP

U pismu upućenom mrežama primarne zdravstvene zaštite u Engleskoj navodi se kako će razmera i složenost programa vakcinacije biti "jedan od najvećih izazova s kojima se zdravstveni sistem ikada suočio".

Kovid centri moraju biti spremni da daju 975 doza prioritetnim pacijentima u roku od tri dana od isporuke 14. decembra.

Brzina je veoma važna, jer se vakcine obično čuvaju na temperaturi od minus 70 stepeni Celzijusa i na temperaturama frižidera (od 2 do 8 stepeni Celzijusa) ne mogu dugo da opstanu.

U svakom pakovanju Fajzer-Biontehovih vakcina nalazi se 975 doza, što takođe predstavlja logistički problem - kako otvoriti pakovanja i podeliti vakcine na druge ključne lokacije za vakcinaciju.

Prema planu vakcinacije, prvi koji će primiti vakcinu biće građani treće životne dobi, posebno oni koji imaju više od 80 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)