KONAČNO STIGAO SPAS? U Moskvi počela masovna vakcinacija, tokom prvih pet sati prijavilo se 5.000 ljudi!

Tanjug

05. 12. 2020. u 10:56

MOSKVA je danas počela da distribuira vakcinu Sputnjik V protiv kovid-19 putem 70 klinika, što je prva masovna vakcinacija u Rusiji protiv te bolesti, saopštila je gradska radna grupa za virus korona.

КОНАЧНО СТИГАО СПАС? У Москви почела масовна вакцинација, током првих пет сати пријавило се 5.000 људи!

Foto AP

Radna grupa saopštila je da će vakcina ruske proizvodnje prvo biti dostupna lekarima i drugim medicinskim radnicima, nastavnicima i socijalnim radnicima jer su izloženi najvećem riziku od bolesti, prenosi AP.

Moskva, epicentar korona virusa u Rusiji, registrovala je preko noći 7.993 novih slučajeva, u odnosu na 6.868 dan ranije i znatno više od dnevnog iznosa od oko 700 zabeleženih početkom septembra.

- Tokom prvih pet sati za vakcinaciju se prijavilo 5.000 ljudi - nastavnika, lekara, socijalnih radnika, onih koji danas najviše rizikuju svoje zdravlje i živote - napisao je u petak gradonačelnik Sergej Sobjanin na svojoj ličnoj veb stranici.

Starost onih koji primaju injekcije ograničena je na 60. Ljudima sa hroničnim bolestima, trudnicama i onima koji su imali respiratornu infekciju u poslednje dve nedelje zabranjeno je vakcinisanje.

Rusija je razvila dve vakcine protiv kovid-19, Sputnik V, iza koje stoji Ruski fond za direktna ulaganja i drugu koju je razvio Institut Vektor u Sibiru, a za obe završna ispitivanjia tek treba da budu završena, navodi AP.

Vakcina Sputnik V daje se u dva navrata, s tim da se druga doza prima 21 dan nakon prve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu