RUSI UPOTREBILI EKSPERIMENTALNO VOZILO U KARABAHU: "Uran" prvi put na terenu, guseničar ima specijalan zadatak (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2020. u 18:17

VOJNICI Međunarodnog centra za deminiranje ruskog Ministarstva odbrane nastavljaju da čiste teren od mina u Nagorno-Karabahu. Inženjerija je prvi put koristila višenamenski robotizovani sistem „Uran 6“, prenosi televizija „Zvezda“.

РУСИ УПОТРЕБИЛИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ВОЗИЛО У КАРАБАХУ: Уран први пут на терену, гусеничар има специјалан задатак (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

 „Uran 6“ je korišćen za čišćenje terena od neaktiviranih eksplozivnih naprava. Pomoću njega je istraženo oko osam hektara teritorije u području naselja Hodžali.

Kako se navodi, upotreba robotizovanog sistema na daljinsko upravljanje omogućiće da se deminiranje izvrši na većim površinama. Operater može da kontroliše sistem sa udaljenosti do 800 metara.

Uz pomoć ruskih mirovnjaka u područjima koja su oštećena tokom borbenih dejstava nastavlja se obnavljanje značajnih inženjerskih komunikacija. U protekla 24 časa postavljena su četiri dalekovodna stuba, obnovljeno je 1.600 metara dalekovoda, kilometar gasovoda, 2.200 metara komunikacionih linija a i dve trafo-stanice.

Ranije je saopšteno da su ruski mirovnjaci onesposobili oko hiljadu eksplozivnih naprava u Nagorno-Karabahu.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)