BIL KLINTON BIO NA OSTRVU MILIJARDERA PEDOFILA: Evo koliko je Čelsi Klinton bila bliska sa Maksvelovom, Epstajnovom desnom rukom (VIDEO)

Novosti onlajn

03. 12. 2020. u 17:16

42. PREDSEDNIK Sjedinjenih Država samo je jedna od mnogih ličnosti s kojima je osramoćeni finansijer održavao veze. Prema Epstajnovim dnevnicima leta, Klinton je leteo više od desetak puta privatnim avionom milijardera, gde njegove navodne žrtve tvrde da se dogodilo seksualno zlostavljanje.

БИЛ КЛИНТОН БИО НА ОСТРВУ МИЛИЈАРДЕРА ПЕДОФИЛА: Ево колико је Челси Клинтон била блиска са Максвеловом, Епстајновом десном руком (ВИДЕО)

Foto: EPA

Bivši američki predsednik Bil Klinton posetio je privatno ostrvo DŽefrija Epstajna Litl Sent DŽejms, tvrdi Dag Band, koji je skoro dve decenije bio glavni savetnik političara. Bend, koji je pomogao demokrati da pokrene Klintonovu fondaciju i stvorio Klintonovu globalnu inicijativu, dao je izjavu za Veniti Fer.

Prema njegovim rečima, Klinton je posetio privatno ostrvo nazvano "Pedofilsko ostrvo", gde su Epstajn i njegovi prijatelji navodno seksualno zlostavljali devojke i devojke, u januaru 2003. Band je rekao da je to bio jedan od retkih slučajeva kada je odbio da prati političara.

Navodna poseta ostrvu usledila je godinu dana nakon što su Epstajn i Klinton otišli ​​u Afriku na humanitarno putovanje na privatnom avionu finansijera nazvanom Lolita Ekpres. Bend je sa političarom otišao u Afriku. Tada je rekao da nije imao pojma o Epstajnovim navodnim seksualnim zločinima. Međutim, nakon putovanja Bend je rekao časopisu da je počeo da izbacuje Epstajna iz blizine političara, ali bez uspeha. Savetnik se setio kako je Epstajn davao smešne izjave tokom putovanja u Afriku, poput „hvalisanja da je izmislio tržište derivata“.

Nakon što je Bend dobio "dovoljno loših vibracija" o Epstajnu, savetovao je Klintonu da prekine prijateljstvo sa finansijerom, ali tvrdi da je nastavio da održava veze sa finansijerom i prihvatio njegove donacije. 2006. godine, Epstajn je donirao 25.000 dolara za Klintonovu fondaciju, rekao je Bend za časopis.

I drugi članovi porodice Klinton proveli su vreme sa Epstajnom i njegovom životnom saputnicom Gislejn Maksvel, koja sada čeka suđenje u pritvorskom centru Metropolitan u NJujorku. Bend je magazinu pokazao fotografiju Klintonove ćerke Čelsi koja pozira sa Epstajnom i Maksvelovom na venčanju kralja Maroka.

Čak i nakon što je Epstajn zatvoren zbog podvođenja maloletnica za prostituciju kao deo njegovog prvog krivičnog slučaja i štampa je otkrila da je Gislejn njegov navodni saučesnik, Čelsi je nastavila da održava veze sa Maksvelovom i čak je pozvala na venčanje 2010. godine.

- Gislejn je imala pristup jahtama i lepim domovima. Ćelsi je to trebalo - rekao je Bend za Veniti Fer.

Tvrdi da je 2011. naložio kancelariji Bila Klintona da Gislejn zabrani sve događaje koje je organizovala porodica Klinton, napominjući da je znao da će odluka uznemiriti Čelsi i Bila.

- Znao sam govoreći svima da prestanu da uključuju Gislaine da će se Čelsi i njen otac veoma ljutiti. Otežavali su im opravdanje da su joj bliski - rekao je Bend.

Portparol porodice opovrgnuo je navode da je 42. predsednik Sjedinjenih Država posetio ostrvo i dostavio mahazinu „detaljne putopisne zapise o dotičnom periodu koji nisu pominjali posetu“ ostrvu.

Portparol je naglasio da je Čelsi Klinton održavala veze sa Maksvelovom samo zato što su njih dvoje imali zajedničkog prijatelja Teda Vajta, osnivača kompanije za računarski hardver Gejtvej.

- Tek 2015. godine Čelsi je postala svesna stravičnih optužbi protiv makvelove i nada se da će sve žrtve pronaći pravdu. Čelsi je bila u prijateljskim odnosima zbog veze Maksvelove veze sa dragim prijateljem. Kada je ta veza okončana, Čelsi se udaljila - rekao je portparol za Veniti Fer.

Što se tiče Daga Benda, portparol je bivšeg savetnika opisao kao osobu koja je Klintonovu fondaciju dovela u problem „koristeći filantropiju svetske klase za sopstvenu finansijsku dobit“.

- Nijedan službenik nikada nije koristio svoju ulogu da služi svojim interesima kao Dag Bend - rekao je portparol dodajući da je bio vredan član Klintonovog tima.

Prema e-porukama koje je objavio veb sajt za uzbunjivanje Vikiliks, Bend je 2011. optužio Bila Klintona, Čelsi Klinton i njenog supruga Marka Mezvinskog za sukob interesa. Bend je navodno napisao da je Mezvinski za svoj hedž fond koristio novac doniran Klintonovoj fondaciji.

Predsednici, premijeri, kraljevske porodice, milijarderi i preduzetnici - finansijer se trljao o neke od najmoćnijih ljudi na Zemlji. Na putovanju 2002. godine u Afriku sa Klintonom, pratili su ga i holivudski glumci Kevin Spejsi i Kris Taker. Nekoliko žena je ranije optuživalo seksualno zlostavljanje protiv njega, ali sudovi su ili odbili da saslušaju slučajeve ili su tužbe namirene za neotkriveni iznos.

U julu 2019. Epstajn je uhapšen pod optužbom da je vodio mrežu za seksualno zlostavljanje. Nije dočekao suđenje. 10. avgusta 2019. pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji. Obdukcija je presudila da je njegova smrt samoubistvo. Uprkos izveštaju mrtvozornika, Epstajnova smrt pokrenula je brojne teorije zavere. Prema jednom, finasijera su ubili njegovi moćni prijatelji, plašeći se da bi mogli biti umešani u njegove zločine. Pristalice ove teorije veruju da je porodica Klinton najverovatnije stvorila Epstajnovo „samoubistvo“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)