TRAŽI SAMO JEDNO: Predsednik Jermenije zamolio Putina za pomoć

Novosti online

30. 11. 2020. u 14:21

ТРАЖИ САМО ЈЕДНО: Председник Јерменије замолио Путина за помоћ

Foto: RIA.ru

PREDSEDNIK Jermenije Armen Sarkisjan obratio se ruskom kolegi Vladimiru Putinu za pomoć u vraćanju zarobljenih vojnika iz Azerbejdžana, saopštila je pres-služba jermenskog lidera.

- U pismu upućenom Putinu, između ostalog se kaže da su jermensko društvo i dijaspora duboko zabrinuti situacijom oko vojnika i civila koji se nalaze u azerbejdžanskom zarobljeništvu - navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu predsednika Jermenije.

Kako se naglašava, „posredništvo predsednika Rusije bi bila velika potpora u rešavanju vrlo osetljivog pitanja – povratka vojnika koje je zarobio Azerbejdžan, civila, kao i tela poginulih“.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)