NAROD PATI POD TURSKOM OKUPACIJOM: Kurd preminuo od korone jer bolnice u Afrinu nisu želele da ga prime

Novosti online

29. 11. 2020. u 18:48

STARI Kurd iz regiona Afrin izgubio je život nakon što je zaražen virusom korona, a nijedna bolnica u Afrinu koji je pod turskom okupacijom nije želela da ga primi.

НАРОД ПАТИ ПОД ТУРСКОМ ОКУПАЦИЈОМ: Курд преминуо од короне јер болнице у Африну нису желеле да га приме

Foto: Afrinpost

Dopisnik „Afrinposta“ iz okružnog centra izjavio je da se virus korona brzo širi među ljudima u Afrinu i okolini, ukazujući na to da postoje civili koji gube život, a da ih turske okupacione bolnice ne prime.

Istakao je da je stariji Ali Habash, star 80 godina, izgubio život pre dva dana, nakon što je zaražen virusom korona i nije primljen u bolnicu u Afrinu.

Dodao je da su bolnice pod okupacijom govorile pacijentu da treba da ide u „vojnu bolnicu“, kao i da postoji sporazum između svih bolnica, ali niko od građana tog grada ne bi se usudio da ode u vojsku bolnicu, jer ko uđe u nju ne izlazi živ, jer je ili ubijen, ili mu budu ukradeni delovi tela, tvrde stanovnici grada.

Dopisnik je istakao da u Afrinu postoje stotine obolelih od korone, a da ih bolnice nisu primile, čak ni u odsustvu bilo kakvog karantinskog centra, ističući da su se ljudi žalili na ovaj slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju