POTVRĐENI REZULTATI U DŽORDŽIJI: Evo ko je dobio više glasova

Novosti online

20. 11. 2020. u 22:56

AMERIČKA država Džordžija potvrdila je posle ručnog prebrojavanja glasova izborne rezultate po kojima je Džo Bajden pobedio u toj državi.

ПОТВРЂЕНИ РЕЗУЛТАТИ У ЏОРЏИЈИ: Ево ко је добио више гласова

Foto: EPA

- Kancelarija državnog sekretara Džordžije potvrdila je rezultate izbora od 3. novembra. Svih 159 okruga dostavili su ukupne rezultate izbora - navedeno je u saopštenju kancelarije državnog sekretara Breda Rafenspergera.

Prema tim rezultatima, Džo Bajden je osvojio 2,474,507 glasova, a Donald Tramp 2,461,837.

Rafensperger, koji je republikanac, ranije je rekao kako nakon ručnog prebrojavanja glasova u Džordžiji predsednik Donald Tramp nije uspeo da osvoji elektorske glasove.

Međutim, kasnije je iz njegove kancelarije stigla korekcija te izjave, u kojoj se navodi kako rezultati još nisu sertifikovani, preneo je „Vašington post“.

- Kao i svi republikanci, razočaran sam, naš kandidat nije osvojio elektorske glasove u Džordžiji. Moj moto je da brojevi ne lažu. Kao državni sekretar, verujem da su brojevi koje smo danas izneli tačni - rekao je Rafensperger ranije.

Prema projekcijama rezultata, razlika između dva kandidata, Donalda Trampa i Džoa Bajdena, je veoma mala, pa su zbog toga glasovi ponovo ručno prebrojavani, dok su mediji pripisali pobedu Bajdenu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)