PUTIN SPASAO HRIŠĆANSKE SVETINJE I NAROD: Jermenski patrijarh uputio pismo zahvalnosti ruskom predsedniku

Novosti online

19. 11. 2020. u 21:17

ПУТИН СПАСАО ХРИШЋАНСКЕ СВЕТИЊЕ И НАРОД: Јерменски патријарх упутио писмо захвалности руском председнику

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

JERMENSKI patrijarh Garegin Drugi uputio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pismo u kojem je izrazio zahvalnost za mere koje su preduzete kako bi se u Nagorno-Karabahu očuvalo istorijsko nasleđe njegovog naroda.

U pismu su visoko ocenjeni napori ruskih vlasti i lično predsednika Rusije kako bi se u regionu Nagorno-Karabaha obustave borbena dejstva, uspostavi prekid vatre i vrate stabilnost i mir.

- Želim da izrazim duboku zahvalnost lično Vama na preduzetim merama u cilju očuvanja istorijskog nasleđa jermenskog naroda na teritorijama predatih Azerbejdžanu -drevnih manastira, crkava i spomenika kulture - naveo je patrijarh.

On je posebno istakao da je, zahvaljujući ruskim mirovnjacima raspoređenim u regionu, osigurano normalno funkcionisanje poznatog jermenskog manastira Dadivank.

- Naš narod će uvek pamtiti važnu ulogu Rusije u zaustavljanju krvoprolića u Arcahu i moliće se za nepokolebljivost jermensko-ruskog viševekovnog prijateljstva - zaključio je patrijarh.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 9. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)