NETANJAHU NAPUSTIO TRAMPA? Mediji razgovor i izraelskog premijera i DŽoa Bajdena ocenjuju kao priznanje poraza aktuelnog predsednika

Tanjug

17. 11. 2020. u 23:34

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu i novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden održali su prijateljski razgovor, saopšteno je iz premijerove kancelarije.

НЕТАНЈАХУ НАПУСТИО ТРАМПА? Медији разговор и израелског премијера и Џоа Бајдена оцењују као признање пораза актуелног председника

Foto: EPA

Taj potez predstavlja zakasnelo i nedvosmisleno priznavanje poraza izraelskog glavnog saveznika Donalda Trampa, kako prenosi Rojters.

Netanjahu i Bajden složili su se da se uskoro sastanu kako bi razgovarali o brojnim pitanjima koja su na čekanju i potvrdili su potrebu da se nastavi sa jačanjem snažnog savezništva između SAD i Izraela, navodi se u saopštenju kancelarije izraelskog premijera.

Bajdenov tim je saopštio da se novoizabrani predsednik zahvalio izraelskom premijeru na čestitkama i potvrdio svoju čvrstu podršku Izraelu.

Netanjahu je 8. novembra, dan nakon proglašenja rezultata, Bajdenu i Herisovoj čestitao na pobedi putem Tvitera.

On je na ovoj društvenoj mreži takođe zahvalio Trampu na njegovom prijateljstvu prema Izraelu.

Premijer Izraela je u postovima na Tviteru izbegao da Bajdena oslovi kao novoizabranog predsednika, što su mnogi protumačili kao pokušaj da se izbegne izazivanje ljutnje kod Trampa, koji osporava pobedu svog rivala.

Izraelski predsednik Ruven Rivlin je takođe danas razgovarao sa Bajdenom i čestitao mu na pobedi, te ga nazvao dugogodišnjim prijateljem Izraela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili