ISKAZI SVEDOKA O BRUTALNOSTI POLICIJE I VOJSKE: Pucali su na mirne demonstrante, ubili su najmanje 12 osoba (FOTO)

Tanjug

15. 11. 2020. u 00:17

VOJSKA Nigerije upucala je demonstrante koji su mirno protestovali prošlog meseca u Lagosu, navodi se u pisanim iskazima tri svedoka koji su danas predati sudskom veću koje sprovodi istragu povodom navoda da su vojska i policija otvorile vatru na demonstrante okupljene na protestima protiv policijske brutalnosti.

ИСКАЗИ СВЕДОКА О БРУТАЛНОСТИ ПОЛИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ: Пуцали су на мирне демонстранте, убили су најмање 12 особа (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Protesti su eskalirali 20. oktobra, kada je "Amnesti internešnl" saopštio da su vojska i policija ubile najmanje 12 demonstranata u dva okruga.

Vojska i policija negirale su ove optužbe.

Brigadni general Ahmed Tajvo je danas pred većem rekao da su vojnici pucali u vazduh kako bi rasterali demonstrante i da meci nisu bili pravi, preneo je Rojters.

Dva svedoka su pred većem rekla da su neke trupe pucale u vazduh, a sva tri su potvrdila da su neki vojnici pucali na demonstrante koji su mirno protestovali i da su tom prilikom neke od njih ranili, a neke usmrtili.

Dva svedoka su navela da su vojnici neke leševe preneli u kombije, a jedan je rekao da su uklonili čaure od metaka.

Jedan svedok je naveo da su vojnici nasumično pucali na demonstrante.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...