PRIPREMAN ATENTAT NA LUKAŠENKA! "Pucamo u vaš i njegov auto, vi ostajete živi, Aleksandar umire" - Spasio ga je ovaj čovek

Novosti onlajn

14. 11. 2020. u 12:19

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je u petak novinarima da je spreman atentat na njega.

ПРИПРЕМАН АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА! Пуцамо у ваш и његов ауто, ви остајете живи, Александар умире - Спасио га је овај човек

Foto: AP

Tokom dugog intervjua sa novinarima iz Belorusije, Ukrajine, Rusije, Moldavije i Kazahstana Lukašenko je rekao da su predsednički izbori 1994. za njega mogli da se završe tragično. Lukašenko se tada prvi put kandidovao za predsednika i pobedio, ali se u pozadini predizborne kampanje odvijala prava drama.

- „Dobronamernici“ su došli do mog protivkandidata Vjačeslava Kebiča sa kojim sam ušao u drugi krug i ponudili: „Pucamo u vaš i Lukašenkov auto, vi ostajete živi, Lukašenko umire. Za atentat okrivljujemo nacionaliste - podelio je Lukašenko detalje sa novinarima, objašnjavajući da su i on i lider komunista Kebič bili "alternativa nacionalistima".

- Kebič nije pristao na to, zbog čega ga cenim celog života, iako je bio moj ljuti oponent, koga je u to vreme podržavala Rusija. Cenio sam ga i cenim i svakog meseca zovem da pitam za njegovo zdravlje. Uvek sam ga podržavao i poštovao - dodao je Lukašenko.

Pobedivši na izborima, Lukašenko je poslao dokumente o planiranom atentatu u arhivu KGB-a, a da nije ni istražio ovaj slučaj. 

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna