PAŠINJANOVO IZVINJENJE JERMENIMA: Ja sam odgovoran za ovu situaciju (VIDEO)

V. N.

10. 11. 2020. u 13:05

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan priznaje jermesnkoj javnosti u uživo obraćanju da snosi odgovornost za nastalu situaciju.

ПАШИЊАНОВО ИЗВИЊЕЊЕ ЈЕРМЕНИМА: Ја сам одговоран за ову ситуацију (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

- Ja lično snosim i snosiću odgovornost za ovu situaciju - rekao je Pašinjan.

- Ovo je velika tuga za nas, ali verujem da Jermenija mora da živi, Arcah (Nagorno-Karabah) mora da živi. Možda bismo trebali preispitati svoje pristupe nekim pitanjima, moramo izvući zaključke iz onoga što se dogodilo - smatra Pašinjan.

Pašinjan kaže da ako bi pre rata ljude pitao da li da preda Azerbejdžanu pet teritorija oko Karabaha, narod bi to odbio.

Premijer Jermenije ističe da je postojala nada da će jermenske snage uspeti da promene tok rata.

- Nažalost, to se nije dogodilo. Odluka o potpisivanju izjave doneta je kada je postalo jasno da je nemoguće preokrenuti rat. Doneta je odluka da se izbegne najgora situacija - izjavio je Pašinjan.

On je istakao da su vojska, vojnici, oficiri i generali vodili herojsku bitku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...