NAJNOVIJA ODLUKA DONALDA TRAMPA: Smenio ministra odbrane

Novosti online

09. 11. 2020. u 19:10

AMERIČKI predsednik Donald Tramp saopštio je da je na mesto ministra odbrane Marka Espera imenovao šefa centra za borbu protiv terorizma Kristofera Milera.

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА ДОНАЛДА ТРАМПА: Сменио министра одбране

Tanjug

Tramp je na Tviteru  napisao i da će "Kris" sjajno obavljati taj posao i da se zahvaljuje Esperu na njegovom radu.

Trampova odluka došla je nakon spekulacija u medijima o Esperovom potencijalnom odlasku iz Bele kuće. "Hil" je 6. novembra, pozivajući se na anonimne izvore, izvestio da bi Esper mogao biti među članovima administracije koju bi Tramp otpustio bez obzira na ishod izbora, ili da bi čak mogao sam podneti ostavku.

"Hil" je tada objavio da Donald Tramp sprema čistku i da su na udaru šefovi bezbednosnih službi - državni sekretar za odbranu Mark Esper, direktorka CIA Đina Haspel, šef FBI Kristofer Vrej i drugi.

Esper i Tramp imali su u poslednje vreme dosta razmimoilaženja, kao što su Trampovo protivljenje preimenovanju kasarni koje nose imena lidera Konfederacije iz Građanskog rata, posle antirasističkih protesta. Takođe, Tramp i Esper su se sukobili zbog Trampovog zahteva da vojska interveniše tokom protesta koji su potresali američke gradove.

(Sputnjik.rs)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna