ERDOGAN RAZGOVARAO SA PUTINOM: Traži da formiraju zajedničku grupu za rešavanje situacije u Nagorno - Karabahu

Novosti online

09. 11. 2020. u 10:36

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan predložio je ruskom kolegi Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da formiraju radnu grupu za rešavanje karabaškog problema, prenose mediji pozivajući se na diplomatske izvore.

ЕРДОГАН РАЗГОВАРАО СА ПУТИНОМ: Тражи да формирају заједничку групу за решавање ситуације у Нагорно - Карабаху

Foto: AP

Prema navodima medija, Putin je pozdravio predlog turskog lidera, te bi već u narednim danima pregovori o karabaškoj krizi mogli da pređu u bilateralni format, koji će delovati mimo rada Minske grupe OEBS-a.

Kako je precizirano, nova grupa će raditi na merama u periodu nakon primirja i na uvođenju procesa za političko regulisanje situacije.

Predsednici Rusije i Turske su razgovarali telefonom o situaciji u Karabahu u subotu. Pres-služba Kremlja prenela je da su lideri potvrdili spremnost na saradnju radi postizanja mirnog rešavanja sukoba u tom regionu. O situaciji u regionu Nagorno-Karabaha razgovarali su i šefovi diplomatija dve zemlje, Sergej Lavrov i Mevlut Čavušoglu.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. Trenutno je na snazi treće primirje ali ga krše obe strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)