SVE VIŠE DOKAZA O KRAĐI! Socijalna radnica zloupotrebila glasačke listiće mentalno obolelih u Teksasu!

Novosti online

07. 11. 2020. u 14:24

ŽENA iz Teksasa suočena je sa kaznom od deset godina zatvora nakon što je optužena za više od 130 krivičnih dela povezanih sa prevarama na izborima, rekli su državni zvaničnici navodeći da je ilegalno predala obrasce za registraciju u ime velikog broja birača.

СВЕ ВИШЕ ДОКАЗА О КРАЂИ! Социјална радница злоупотребила гласачке листиће ментално оболелих у Тексасу!

Foto: Tanjug/AP Photo

Socijalna radnica Keli Regan Bruner u petak je optužena za 134 izborne prevare, slanjem prijava za 67 stanovnika „bez njihovog potpisa ili efektivnog pristanka, dok je navodno delovala kao njihov agent“, naveo je u saopštenju za štampu teksaški državni tužilac Ken Pakton.

Registrovanje građana za glasanje ili za dobijanje glasačkih listića bez njihovog pristanka je nezakonito, naglasio je Pakton.

- Naročito je uvredljivo kada pojedinci pretenduju da budu zagovornici prava osoba sa invaliditetom, dok u stvarnosti zlostavljaju naše najugroženije građane kako bi dobili pristup njihovim glasačkim listićima kako bi pojačali svoj politički glas - navodi državni tužilac.

Brunerova radi u jednom od Teksaških državnih centara za stanovanje, državnih ustanova za mentalno hendikepirane. Iako stanovnici Teksasa mogu da deluju kao „agenti“ drugog birača pod određenim okolnostima, državni zakon to dozvoljava samo „roditelju, supružniku ili detetu koje je kvalifikovani glasač“.

Po svemu sudeći, Brunerova nije bila povezana sa bilo kojom od 67 osoba, od kojih je neke „sud proglasio mentalno onesposobljenima, čineći ih tako nepodobnim da glasaju u Teksasu“, dodaje se u saopštenju.

I dalje je nejasno šta je nameravala da uradi kad je predala obrasce za registraciju, ali navodna šema prevare mogla bi je odvesti u zatvor do deset godina ako bude osuđena.

Okrug Lajmeston, u kojem je Brunerova radila u utorak je premoćno glasao za predsednika Donalda Trampa, koji je više puta tvrdio da su u predsedničkoj trci 2020. godine rasprostranjene prevare povezane sa sistemom glasanja putem pošte.

Iako se još uvek nisu pojavili konačni dokazi za značajne nepravilnosti, u pokušaju da se iskoreni bilo kakva zloupotreba Trampov tim podneo je tužbe u nekoliko još uvek neopredeljenih država, prenosi RT.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti