TINJA SUKOB FRANCUSKE I TURSKE: Žestoko ćemo odgovoriti

Novosti online

04. 11. 2020. u 19:40

ТИЊА СУКОБ ФРАНЦУСКЕ И ТУРСКЕ: Жестоко ћемо одговорити

Foto: EPA

TURSKA je obećala da će žestoko odgovoriti na odluku Francuske da zabrani tursku ultranacionalističku grupu "Sivi vukovi", koja je bliska predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je francuska vlada morala da "zaštiti slobodu okupljanja i izražavanja Turaka u Francuskoj".

Francuske vlasti su zabranile tursku ultranacionalističku grupu "Sivi vukovi", usred tekućeg diplomatskog spora Pariza sa Ankarom.

Prema AFP-u, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin dao je izjavu o zabrani ultranacionalističke grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

04.11.2020. 20:11

Tursku ultranacionalistička grupa "Sivi vukovi" ce vrlo brzo biti stavljena na listu teroristickih organizacija, Makron ima jake dokaze za to i za sada ih je samo zabranio. Kada Makron nesto zabrani to treba da sledi i ostatak Evrope, mozda ce Italija izvrgavati da to uradi kao i uvek, zbog interesa Fiata i Vatikana. Ali ostale Evropske zemlje, Belgija, Spanija, Holandija Balticke republike, Austrija Madjarska, pa cak i nesrecna Nemacka, ce ih zabraniti. Turska ce vrlo brzo popiti Embargo i to kakav embargo.

Pesterac

04.11.2020. 21:32

@Zoran - Svaka drzava na svetu ima Para Vojne formacije "Sivi Vukovi" Su bukvalno Formacija. Ima i Fransa Legiju Stranaca,Spanija isto ima Legiju Stranaca,Amerika isto a sto ne i Turska !!??