RAZBIJENA TERORISTIČKA ĆELIJA: Uhapšene vođe nakon pretresa kuća, brza akcija španske policije

Tanjug

30. 10. 2020. u 19:37

РАЗБИЈЕНА ТЕРОРИСТИЧКА ЋЕЛИЈА: Ухапшене вође након претреса кућа, брза акција шпанске полиције

Foto: Depositphotos

ŠPANSKA policija uz pomoć Evropola uhapsila je tri osumnjičena lica povezana sa terorističkom ćelijom koja aktivno regrutuje i indoktrinira mlade ljude.

Pojedinci, među kojima su i navodne vođe ćelije, uhapšeni su nakon pretresa kuća izvršenih u San Sebastijanu i Pasaji na severu Španije, navodi se u saopštenju Evropola.

Smatra se da su oni stvorili terorističku strukturu za sprovođenje džihadističkog terorizma u znak podrške takozvanoj Islamskoj državi.

Ova teroristička ćelija bila je vrlo aktivna na internetu, šireći veliku količinu džihadističke propagande u svrhu regrutovanja i indoktriniranja mladih ljudi.

Sadržaj je uključivao niz nasilnih vizuelnih slika koje prikazuju maloletnike umešane u borbe džihadista Islamske države i promoviše ih kao uzore. Osumnjičeni su koristili naloge na društvenim mrežama za širenje propagande. Otvorili su više profila na društvenim mrezama, koji su imali brojne pratioce. Dva od tih naloga akumulirala su preko 10.000 sledbenika.

Tokom planiranih sastanaka, najmlađi članovi dobili su fizičku obuku i uputstva za sprovođenje džihadističkog terorizma. Teroristička ćelija omogućila je redovno bavljenje kontaktnim sportovima i obezbedila priručnike o upotrebi i rukovanju hladnim i vatrenim oružjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)