NOVA GLUPOST DONALDA TRAMPA: Tvrdi da je okončao viševekovni rat Srbije i takozvanog Kosova - "Oni se tuku već 400 godina!"

Tanjug

28. 10. 2020. u 14:58

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp je na predizbornom skupu u Nebraski u utorak uveče rekao da je upravo on okončao "400 godina sukoba između Srbije i (tzv.) Kosova".

НОВА ГЛУПОСТ ДОНАЛДА ТРАМПА: Тврди да је окончао вишевековни рат Србије и такозваног Косова - Они се туку већ 400 година!

Foto: EPA

Govoreći o sporazumu koji je potpisan u Vašingtonu, Tramp je rekao da je "prekinuto 400 godina ubijanja", piše Gazeta ekspres.

- Da li ste znali da sam nominovan za tri Nobelove nagrade za mir? Da li možete da verujete? I to iz različitih razloga. Kao za (tzv.) Kosovo i Srbiju, sa njima pravimo trgovinske sporazume. Rekao sam: 'Čekaj malo, zar se oni ne bore stalno jedni protiv drugih?' Da. Mnogo decenija? Kako znam? Rekao sam da znam, oni se stalno ubijaju, oni se tuku sve vreme - rekao je Tramp.

Tramp je dodao da "neće raditi nikakav posao sa Srbijom i (tzv.) Kosovom ukoliko se oni ne slože da prestanu da se ubijaju".

- Znate šta se desilo? Sve je trajalo 20 minuta. Borili su se 40 godina, mada mislim da se bore 400 godina, tuku se već duže vreme, ali su želeli da se dogovore. Odjednom, pre dva meseca bili su u Ovalnom kabinetu, ljubili se i grlili. Bilo je lako - rekao je navodno Tramp, a preneo je korisnik Tvitera Riland Litifi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)