LUKAŠENKO PRIPREMA PETOGODIŠNJI PLAN: Saziva veliki narodni sabor, evo šta će biti glavne teme

Novosti online

21. 10. 2020. u 13:04

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je u decembru planirana diskusija o pripremi Opštebeloruskog narodnog sabora za utvrđivanje zadataka razvoja zemlje za petogodišnji period, prenosi agencija „Belta“.

ЛУКАШЕНКО ПРИПРЕМА ПЕТОГОДИШЊИ ПЛАН: Сазива велики народни сабор, ево шта ће бити главне теме

Foto AP

- Očekujem da ćemo se u decembru vratiti pitanjima pripreme Opštebeloruskog narodnog sabora, gde ćemo definisati zadatke razvoja naše zemlje za petogodišnji period i razmotrićemo globalna pitanja razvoja naše države - rekao je on.

Lukašenko je takođe izjavio da je „vlada juče razmotrila, a možda i donela odluku o perspektivama razvoja i budžeta za sledeću godinu“. Prema njegovim rečima, s tim vezi, u novembru je planirano detaljno razmatranje „perspektive za narednu godinu“.

Lider Belorusije je sazvao sastanak, na koji je pozvano najviše rukovostvo zemlje. Prema ingormacijama agencije, na sastanku učestvuju šefovi vlada, parlamente, Vrhovnog suda, administracije predsednika, bezbednosnih struktura i Ministarstva zdravlja, kao i regiona i Minska. Saopšteno je da će se razgovarati o tri bloka pitanja: ekonomiji i finansijama, političkoj sferi i javnoj bezbednosti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju