EKSPLODIRALA NAJVEĆA BOMBA ZAOSTALA IZ SVETSKOG RATA: Neverovatni snimci iz Poljske, detonacija se osetila kilometrima (VIDEO)

Tanjug

13. 10. 2020. u 18:37

BRITANSKA bomba iz Drugog svetskog rata eksplodirala je danas u trenutku kada su mineri mornarice na severozapadu Poljske pokušali da je neutrališu pod vodom, a niko nije povređen.

ЕКСПЛОДИРАЛА НАЈВЕЋА БОМБА ЗАОСТАЛА ИЗ СВЕТСКОГ РАТА: Невероватни снимци из Пољске, детонација се осетила километрима (ВИДЕО)

Foto: Tviter

Bomba teška 5,4 tona pronađena je septembra 2019. godine ispod plovnog puta koji je vodio do luke Šćećin tokom radova na proširivanju prolaza, preneo je AP.

Mineri, pripadnici poljske mornarice, pokušavali su da neutrališu bombu pod vodom paljenjem eksploziva, a ona je tokom tog procesa eksplodirala.

Portparol minera Gžegož Levandovski, rekao je da niko nije povređen, jer su svi mineri nalazili na sigurnoj udaljenosti, ali su eksploziju osetili stanovnici grada Svinoujsćie.

Kod grada Šćećina, u severoistočnom delu Poljske, evakuisano je radi bezbednosti oko 750 ljudi, kako bi pripadnici mornarice neutralisala zaostalu britansku bombu iz Drugog svetskog rata, saopštila je u ponedeljak poljska bezbednosna služba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...