RUSI NA "KAVKAZU" TESTIRALI NOVO ORUŽJE: Sergej Šojgu otkrio detalje o novom bacaču raketa i najvećim vojnim vežbama

Novosti online

12. 10. 2020. u 18:50

RUSKA vojska je na strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2020“ uspešno sprovela eksperiment o borbenoj upotrebi formacija novog tipa, a takođe je prvi put koristila teški višecevni raketnisistem, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

РУСИ НА КАВКАЗУ ТЕСТИРАЛИ НОВО ОРУЖЈЕ: Сергеј Шојгу открио детаље о новом бацачу ракета и највећим војним вежбама

Foto: Printscreen

- Zajedničke akcije posebne desantno-jurišne brigade i avijacije znatno su povećale dinamiku i pritisak za uništavanje neprijatelja - rekao je on.

Prema rečima ministra, prvi put je tokom borbenih dejstava vazdušno-desantnih snaga padobranom spušteno deset borbenih vozila iz vojno-transportnih letelica.

- Kao deo glavne faze vežbe, ruski vojnici su prvi put koristili najnoviji sistem teškog višecevnog raketnog sistema TOS-2 - dodao je Šojgu.

Učesnici vežbi su razradili najefikasnije metode uništavanja „džihad-mobila“, poučeni iskustvom iz Sirije.

Ukupno je na vežbama „Kavkaz-2020“ učestvovalo skoro 79,5 hiljada vojnika, oko 250 tenkova, 450 borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera, 200 artiljerijskih i višecevnih raketnih sistema.

Sergej Šojgu je naglasio da su ispoštovani svi zahtevi Bečkog dokumenta iz 2011. godine o broju vojnika i vojne opreme u vežbama.

Prema njegovim rečima, to su potvrdili inspektori iz Nemačke i Danske, kao i zajedničke misije Nemačke, Rumunije i Francuske, koje su radile prema Ugovoru o otvorenom nebu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna