TURSKA ĆE RAZMATRATI SLANJE VOJSKE U NAGORNO- KARABAH? Predsednik parlamenta Mustafa Sentop otkrio šta treba da se desi da se uključe u rat

Novosti onlajn

09. 10. 2020. u 20:37

PREDSEDNIK turskog parlamenta Mustafa Sentop rekao je za RIA Novosti da će zbog sukoba oko Nagorno-Karabaha vrhovno zakonodavno telo te zemlje možda razmotriti slanje turskih trupa u Azerbejdžan, ali da to još uvek nije potrebno.

ТУРСКА ЋЕ РАЗМАТРАТИ СЛАЊЕ ВОЈСКЕ У НАГОРНО- КАРАБАХ? Председник парламента Мустафа Сентоп открио шта треба да се деси да се укључе у рат

Foto: EPA

- Ne mislim da će takav predlog (o razmeštanju turskih trupa u zoni sukoba) biti potreban ukoliko treća strana, ignorišući rezolucije UN-a, ne bude angažovana u sukobu - rekao je Sentop.

Prema njegovim rečima, "Ako Azerbejdžan podnese zahtev o učešću turskih trupa u konflikt, o njemu će se raspravljati i doneti odluku turski predsednik i turski parlament".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)