UVODI SE POLICIJSKI ČAS U FRANKFURTU: Potrebne rigoroznije mere, povećava se broj zaraženih

Novosti online

06. 10. 2020. u 17:37

USLED ubrzanog porasta broja infekcija, grad Frankfurt je odlučio da reaguje strožim pravilima o koroni. Između ostalog, biće uveden i policijski čas.

УВОДИ СЕ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ФРАНКФУРТУ: Потребне ригорозније мере, повећава се број заражених

AP Photo

- Jasno mi je da ove stvari nisu popularne, ali su potrebne rigoroznije mere - rekao je Piter Feldman (SPD), pozivajući se na propise koji sadrže korona virus, a koje je gradonačelnik najavio u utorak.

Mere, koje će se primenjivati od sledećeg petka do za sada 18. oktobra, "delimično su nasilne" i odgovornim osobama nije lako. Ali Frankfurt je na pragu sledećeg nivoa eskalacije, i ne mođe se ići napred ukoliko se ne budu poštovale mere", kaže Feldman.

U Frankfurtu od sledećeg petka stupa na snagu policijski čas od 22 sata. U veoma posećene trgovačke ulice i centre može se ući samo sa zaštitom maskom. Takođe, privatne proslave ograničene su na 25 ljudi u javnoj i 10 osoba u privatnoj zoni. Alkohol je zabranjen ceo dan na određenim javnim mestima i u parkovima.

Spisak pogođenih parkova, trgova i trgovačkih zona trebalo bi da bude dostupan do četvrtka ujutro. Prema gradonačelniku, policijski čas utiče na gastronomiju, odnosno na restorane, pabove i barove. To ne utiče na događaje poput bioskopa, pozorišta ili koncerata.

- Iza mera stoji volja za zaštitom slabih u društvu, odnosno starih ljudi, bolesnih i "najmlađih" - rekao je Feldman, i dodao: "Zbog ovih ograničenja, naša deca mogu da nastave da idu u vrtiće i škole. To je cena koju plaćamo da bismo sprečili zaključavanje."

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije