AFROAMERIČKE PARAVOJNE FORMACIJE MARŠIRAJU AMERIKOM: Puške, podignute pesnice i crne uniforme (VIDEO)

Novosti online

06. 10. 2020. u 14:00

PUŠKE, panciri i crne uniforme deo su opreme naoružane paravojna formacija sačinjene od Afroamerikanaca, koja je marširala tokom protesta u američkom gradu Lafajetu u Luizijani.

АФРОАМЕРИЧКЕ ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ МАРШИРАЈУ АМЕРИКОМ: Пушке, подигнуте песнице и црне униформе (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Afroamerička milicija iz grupe koja se naziva „Ne za......j se sa nama“ (NFAC) okupila se u tom gradu kako bi demonstrirala protiv policijskog nasilja. Protest u Lafajetu, sa paradom naoružane grupe, dolazi usred rastućih rasnih tenzija u SAD, piše RT.

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko stotina pripadnika NFAC-a, obučeni u crne uniforme, mnogi sa vojnim puškama, pancirima i drugom vojnom opremom, marširali su američkim gradom kako bi izrazili protest zbog ubistva Trejforda Pelerina, Afroamerikanca, u tom gradu u avgustu.

​Jedan od razloga protesta je i što im je jedan kongresmen iz Luizijane pretio na Fejsbuku.

Vođa NFAC-a, koji se predstavlja kao Velemajstor Džej održao je i govor, u kom se osvrnuo na slogan Donalda Trampa „Učinimo Ameriku velikom opet“.

Foto: Tanjug/AP

„Taj slogan se ne odnosi na nas Afroamerikance. Ne mogu da se setim vremena kada je nama u ovoj zemlji bilo dobro“, rekao je on, na pta su mu okupljeni uzvratili skandiranjem „crna moć“.

Foto: Tanjug/AP

Velemajstor Džej

Marš se završio mirno, ali je jedan od učesnika uhapšen pošto je slučajno pucao iz svog oružja. Iz NFAC-a su naveli da ta osoba nije član njihove organizacije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina