JERMENI RAZBILI TENKOVSKU KOLONU! Objavljeni novi snimci borbi, priredili Azerima zastrašujuće iznenađenje (VIDEO)

Novosti online/Đ. M.

29. 09. 2020. u 07:35

PORTPAROLKA jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan objavila je snimke napada snaga Nagorno-Karabaha na azerbejdžanske oklopne jedinice.

ЈЕРМЕНИ РАЗБИЛИ ТЕНКОВСКУ КОЛОНУ! Објављени нови снимци борби, приредили Азерима застрашујуће изненађење (ВИДЕО)

Foto: EPA

Teške borbe su se vodile na liniji fronta u Karabahu, a Stepanjan je istakla da se nastavljaju artiljerijski napadi Azera na naseljena mesta.

-  Jermenske jedinice odbile su napade azerbejdžanskih oružanih snaga, često iz odbrane prelazeći u ofanzivu. Neprijatelju su naneti gubici i u ljudstvu i u tehnici. Konkretno, rano jutros na južnom delu fronta je uništena kolona oklopnih vozila oružanih snaga Azerbejdžana - napisala je ona na Fejsbuku.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je potvrdilo da su pretrpeli gubitke u blizini grada Fizuli, rekavši da je njihova vojska izgubila četiri tenka.

U Nagorno-Karabahu u nedelju je došlo do eskalacije, a dve strane međusobno se optužuju za pokretanje borbenih dejstava.

Azerbejdžan tvrdi da su snage jermenske vojske otvorile vatru duž linije razdvajanja i da ima poginulih među civilima, dok u Jermeniji kažu da je Karabah bio izložen vazdušnim i raketnim napadima i da su njihove snage srušile dva protivnička helikoptera i tri bespilotne letelice.

U Jermeniji je uvedeno ratno stanje, objavljena opšta mobilizacija i zabranjen izlazak iz zemlje muškarcima od 18 do 55 godina. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas.

Vojska Nagorno-Karabaha saopštila je da su za dva dana koliko se vode borbe na toj teritoriji poginula 84 vojnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)