PREKO 15.000 ZARAŽENIH ZA JEDAN DAN: Francuska premašila pola miliona inficiranih od početka epidemije

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

25. 09. 2020. u 22:36

ПРЕКО 15.000 ЗАРАЖЕНИХ ЗА ЈЕДАН ДАН: Француска премашила пола милиона инфицираних од почетка епидемије

Foto Tanjug-AP

KORONA je baš uhvatila zalet u Francuskoj. Za 24 sata u ovoj zemlji je zabeleženo preko 15.000 inficiranih. Tako je ujedno prekoračen broj od ukupno pola miliona zaraženih.

U odnosu na četvrtak, broj preminulih povećao se za čak 150. Od toga, umrlo je 55 pacijenata u bolnicama, dok preostalih 95 preminulih predstavlja zbirni podatak u poslednjih nekoliko dana u staračkim domovima.

Na bolničkom lečenju je preko 6.000 ljudi, stotinak više nego dan ranije, a na reanimaciji blizu 1.100, što je za 50 više u odnosu na četvrtak.

Za to vreme, u Marselju traju protesti vlasnika restorana i barova koji ne žele da se povinuju odluci vlasti da zatvore vrata u sledećih petnaest dana. Zamenica gradonačelnice ovog grada Samija Gali je poručila da gradska policija neće naplaćivati kazne vlasnicima restorana koji ne budu primenjivali odluku države, pa je korona virus tako doveo do direktne neposlušnosti u hijerarhiji vlasti, u trenutku kada su građani umorni od vanrednih okolnosti koje traju već osam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)