CRNA LISTA: Novi udar na Lukašenka i Belorusiju

Novosti online

24. 09. 2020. u 17:09

BALTIČKE zemlje su pripremile novi sankcioni spisak na kome se nalazi oko 100 beloruskih zvaničnika, kojima će biti zabranjen ulaz u Letoniju, Estoniju i Litvaniju, rekao je ministar spoljnih poslova Letonije Edgars Rinkevičs, prenosi Letonski radio.

ЦРНА ЛИСТА: Нови удар на Лукашенка и Белорусију

Foto: EPA

On je istakao da je sporazum po tom pitanju postignut sa Litvanijom i Estonijom 23. septembra. Novi sankcioni spisak će biti objavljen narednih dana, dodao je Rinkevičs.

- Spisak uključuje oko 100 lica, koja su povezana sa nasiljem u Belorusiji - istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, Letonija, Litvanija i Estonija su donele odluku da same proširuju sankcioni spisak, ne čekajući na takvu odluku Evropske unije.

- Sankcije će biti proširene. To ne znači da je ovo konačni spisak, pokušavamo da analiziramo informacije. Tri baltičke zemlje su se dogovorile da nastave da proširuju sankcioni spisak - istakao je on.

Govoreći o inauguraciji Aleksandra Lukašenka, koju Letonija ne priznaje, niti Lukašenka smatra zakonitim predsednikom Belorusije, Rinkevičs je istakao da to znači da su politički kontakti na najvišem nivou između Lukašenka i lidera EU nemogući.

- Nepriznavanje ne znači prekid odnosa - napomenuo je ministar, istakavši da će kontakti sa Belorusijom biti nastavljeni na tehničkom nivou.

Baltičke zemlje su 31. avgusta uvele sankcije protiv 30 beloruskih zvaničnika, kojima su zabranile ulazak u zemlje.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SNAŽAN CIKLON ZAHVATIO EVROPU: Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u ovim zemljama, strahuje se i od poplava