NE ODUSTAJU! Ukrajina ne priznaje Lukašenka za predsednika

Novosti onlajn

24. 09. 2020. u 00:58

НЕ ОДУСТАЈУ! Украјина не признаје Лукашенка за председника

Foto RIA.RU

INAUGURACIJA Aleksandra Lukašenka ne znači da je priznat za zakonitog predsednika Belorusije, napisao je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba na Tviteru.

- Ukrajina se nikada ni na koji način nije mešala u unutrašnje stvari Belorusije i uvek će podržavati beloruski narod. S obzirom na tok predizborne kampanje u Belorusiji i događaje koji su usledili nakon toga, današnja 'inauguracija' Lukašenka ne znači da je priznat za legitimnog lidera Belorusije - napisao je Kuleba.

Lukašenko je danas stupio na dužnost predsednika Belorusije. Ceremonija inauguracije održala se u Palati nezavisnosti, preneli su beloruski mediji. U skladu sa Ustavom Republike Belorusije, predsednik stupa na dužnost nakon polaganja zakletve.

Podsetimo, u Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori, nakon kojih su počeli masovni protesti opozicije. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Evgenii

24.09.2020. 03:44

Ukrajina je okupirana zemlja od nacista, zato, niko ne ocekuje od Ukrajinaca da priznaju Lukasenka koji se bori protiv nacista. Ukrajinci su dobar narod ali nacisti nisu.

sima

24.09.2020. 08:35

Ukrajini bi bilo bolje da ćutiipokrije oči kapom. Oni nisu odavno nikakva država. Niko ih nigde nepriznaje ,zemlja koja ratuje sama protiv sebe,zemlja gde vladaju vojne bande,bez zakona i ekonomike. Država koju niko nevoli . Belorusija za njih prava država sa poredkom. Samo je problem za zapad i njegove sluge što neće sa njima al sa Rusima. Ukrajina sa ovim predsednikom nije niko i ništa,pokušava da bude vazal zapadu i Nato al neuspeva. Ovi ju gurnuli u rat sa Porošenkom,on jedva dočekao da ode,misiju je završio,pokrao državu i zbrisao. I sad ova budala pametuje o Belorusiji

buki

24.09.2020. 09:56

Naravno da ne priznaju, jer zašto Belorusiji da bude bolje nego njima u Ukrajini? Klasična komšijska zavist. Trebalo bi da se Belorusija odrekne državnosti, ruskog jezika, da pristane na građanski rat koji priželjkuje Zapad, kako bi ukrajinski fašisti mogli da se uteše time da nisu najjadniji i najgori u tom okruženju Rusije.

Iseljenik iz Srbistana

24.09.2020. 12:40

Svi predjasnji komentatori pljuju po Ukrajini i nazivaju ih fasistima iz neznanja i propagande. Predsednik Ukrajine je poreklom Jevrejin i on nemoze biti fasista i Ukrajinci isto. To je narod veoma blizak nama i borr se za slobodu protiv vazalnog odnosenja od strane imperije. Lukasenko je izbore izgubio na glasanju,nije imao ni 20 procenata,toliko.