POSLANIK BUNDESTAGA OTVORIO KARTE I PRIZNAO SVE: Belorusiji radimo isto ono što smo u Siriji, Ukrajini i Libiji - REZULTATI SU ŽALOSNI!

Novosti onlajn

18. 09. 2020. u 18:47

POSLANIK nemačkog Bundestaga i član odbora za međunarodne poslove (Alternativa za Nemačku) Valdemar Hert pozvao je da se Belorusiji ne nameće „zapadna vizija demokratije“, jer bi to u suprotnom moglo dovesti do žalosnih posledica.

ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА ОТВОРИО КАРТЕ И ПРИЗНАО СВЕ: Белорусији радимо исто оно што смо у Сирији, Украјини и Либији - РЕЗУЛТАТИ СУ ЖАЛОСНИ!

Foto Tanjug

- Ponašanje i strategija zapadnih zemalja prema Belorusiji identično je onome kako smo se ponašali u procesima u Siriji, Ukrajini i Libiji. Ako pogledate do čega su doveli naši pokušaji izvoza zapadne vizije demokratije u druge zemlje, zaključci su vrlo žalosni - rekao je Hert za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, Libija je potpuno razrušena, u Siriji je rat, glad i milioni izbeglica.

- Ukrajina – tamošnji život nije postao bolji, stanovništvo se iseljava, životni standard građana je potpuna katastrofa i, da nije bilo milostinje spolja, država više ne bi postojala. Stoga je lako zamisliti šta bi moglo da čeka Belorusiju - naglasio je Hert.

Prema njegovim rečima, Belorusija se uvek trudila da bude veza Zapada i Rusije.

- Sada je taj most odsečen sa naše strane. Sudbina zemlje ne treba da se rešava na ulicama - rekao je nemački poslanik.

Ranije je Evropski parlament saopštio da Koordinacioni savet opozicije Belorusije smatra „privremenim predstavnikom naroda“ i podržava održavanje novih izbora u zemlji.

Nakon plenarne sednice Evropskog parlamenta objavljen je usaglašeni tekst rezolucije u kojem se, između ostalog, navodi da Evropski parlament ne priznaje rezultate predsedničkih izbora u Belorusiji i da Aleksandra Lukašenka ne smatra legitimnim predsednikom. Takođe je naglašeno da Evropski parlament podržava uvođenje sankcija protiv Lukašenka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet