MANIPULACIJA KORONOM JE NEČUVENA: Grenel se javio na tviteru, pa pozvao - Javnost mora da progovori!

Novosti online

17. 09. 2020. u 21:26

МАНИПУЛАЦИЈА КОРОНОМ ЈЕ НЕЧУВЕНА: Гренел се јавио на твитеру, па позвао - Јавност мора да проговори!

Foto AP

- Političari misle da su Amerikanci glupi. Manipulacija kovidom je nečuvena. Javnost mora da progovori - objavio je Ričard Grenel na Tviteru.

Grenel je, naime reagovao na medijske navode u kojima se kancelarija gradonačelnika Nešvila i lokalna zdravstvena služba optužuju za prikrivanje podataka o obolelima od virusa korona, a nakon što su „procureli“ mejlovi koje su navodno razmenjivali zvaničnici.

​Sudeći prema sadržaju mejlova, do kojih je došao WZTV,  viši savetnik gradonačelnika Džon Kuper i zvaničnici odeljenja za zdravstvo su se „dogovarali“ koliko selektivno bi trebalo da puštaju u javnost informacije u vezi sa slučajevima zaraženih virusom korona, a koji imaju veze sa barovima i restoranima u delu grada koji je poznat po noćnom životu.

U najmanje dva slučaja u junu i julu, zvaničnici su, kako se tvrdi, odlučili da ne obelodane konkretne brojke koje pokazuju da je relativno mali broj slučajeva povezan sa barovima i restoranima koji se, inače, bore da prežive pošto su bili zatvoreni dva meseca.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)