VATRENA STIHIJA U PORTUGALU: Oko 1.000 vatrogasaca gasi požar u centralnom delu zemlje

Tanjug

15. 09. 2020. u 08:38

OKO 1.000 vatrogasaca i 15 letelica za gašenje požara borilo se u ponedeljak sa vatrenom stihijom koja je zahvatila centralni deo Portugala.

ВАТРЕНА СТИХИЈА У ПОРТУГАЛУ: Око 1.000 ватрогасаца гаси пожар у централном делу земље

Foto: AP

Požar je izbio u blizini Proenca-a-Nova, 200 kilometara severno od prestonice Lisabona, javlja AP.

Prema rečima vatrogasaca, otežavajuće okolnosti u gašenju požara predstavljaju jak vetar i specifična vegetacija koja vrlo lako gori.

Zbog požara koji je izbio u nedelju, evakuisano je više od 20 ljudi, dok je pet vatrogasaca povređeno nakon što je njihovo vozilo zahvatila vatra.

AP navodi da su veliki šumski požari redovna pojava svake godine u Portugalu, kao i da je u dva velika požara pre tri godine poginulo 106 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom