LUKAŠENKO: Možda sam predugo na vlasti, ali...

Tanjug

08. 09. 2020. u 13:29

ЛУКАШЕНКО: Можда сам предуго на власти, али...

Foto: AP

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je "možda predugo" ostao na vlasti kao predsednik, ali da je za sada on jedina osoba sposobna da zaštiti zemlju.

-Da, možda sam malo duže ostao-rekao je Lukašenko za ruske medije, prenosi Rojters.

Lukašenko se nalazi na čelu Belorusije od 1994. godine, a nakon poslednjih predsedničkih izbora održanih 9. avgusta proglasio je pobedu.

On je rekao i da neće otići sa vlasti uprkos protestima opozicije koji se od tada održavaju, ali da ne isključuje mogućnost prevremenih predsedničkih izbora, koji bi mogli da se održe nakon ustavnih reformi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Varto Marx

08.09.2020. 15:14

Kako se diktator poigrava sa svojim narodom. Jos de pravi najpametniji da od diktatora nema pametnijeg u Belorusiju, divim se njegovim izvestajom i ponasanjem.

Sale

08.09.2020. 15:21

E sad ajd da ne preterujemo malo sa kultom ličnosti, nije valjda baš on jedini iz 11 miliona Belorusa koji može državu da brani. Al bagra koja je nameravala da ga skine sigurno nije imala interese svoje države i naroda na umu.

Radisa

08.09.2020. 19:00

Na celu EU je sve nacisticki olos i ko nece da slusa sta oni bulaze odma je nepozeljan i uvode sankcije htelibi da njegove gazde sa nato ubicata pokore Ceo svet kao indijance itaj virus pustili kao indijancima velike boginje dabi ih smanjili na minimum kao indijance