U PLAMENU HEKTARI ŠUMA, EVAKUIŠU LJUDE HELIKOPTERIMA: U Kaliforniji proglašeno vanredno stanje zbog požara, stradalo osam osoba

Tanjug

07. 09. 2020. u 10:09

GUVERNER Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u pet okuga zbog nezapamćenih šumskih požara.

У ПЛАМЕНУ ХЕКТАРИ ШУМА, ЕВАКУИШУ ЉУДЕ ХЕЛИКОПТЕРИМА: У Калифорнији проглашено ванредно стање због пожара, страдало осам особа

Foto. Printskrin

Reč je o okruzima Fresno, Madera, Meripoza, San Bernardino i San Dijego, saopššteno je iz kabineta guvernera, preneo je Rojters.

Trenutno je višše od 18 hiljada hektara šume zahvaćeno vatrenom stihijom zbog čega su sprovedene evakuacije i zatvorene saobraćajnice u okrugu Fresno.

Do sada je nastradalo osam osoba i uniššteno je oko 3,3 hiljade građevina, a tokom protekle noći helikopterima je evakuisano višše od 200 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni