RASPUŠTENICA OD 67 MILIJARDI: Obogatila se u kovid-krizi

V. N.

07. 09. 2020. u 07:40

РАСПУШТЕНИЦА ОД 67 МИЛИЈАРДИ: Обогатила се у ковид-кризи

DŽef i Mekenzi Bezos

NEVEROVATNO je šta intervencija Feda sa štamapnjem novca i berza može učiniti za bogate!

Mekenzi Bezos (sada Skot) koja je razvodom od milijardera dobila 20 miliona deonica "Amazona" u kovid-krizi obogatila se sa dodatnih 30 milijardi dolara.

Postala je najbogatija žena na svetu, jer je "Amazon" poslednjih nedelja dostigao procenu od preko 1,7 biliona dolara.

Mekenzijeva je sada "neto teška" oko 67,4 milijarde dolara, i na drugo mesto po bogatstvu je potisnula Fransin Betenkur Mirs, koja ima vrednost od 66,3 milijarde dolara - piše Blumberg.

Raspuštenica je na ukupnoj listi bogataša na 12. mestu.

Inače, Mekenzi Skot milijadreske dane prekraćuje filantropijom, te je poklonila 1,7 milijardi dolara u 116 organizacija koje se tiču prava crnaca, "koje su uključivale četiri istorijski crnačka koledža i univerziteta", a takođe je učestvovala u osnivanju još jedne filantropske fondacije, koju su osnovali Voren Bafet i Melinda Gejts, navodi Si-En-En.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sale

07.09.2020. 08:21

A šta tu beše neverovatno? Pa obe institucije, i berza i Fed, su samo uradile svoju glavnu dužnost, to jest da bogate bogataše. Šta je tu čudno?

Milos

07.09.2020. 10:06

Ne vredi toliko njeno povremeno sirenje nogu tokom braka, ni blizu! Ovo pravilo da supruznici dele imovinu ns pols je najveci paradoks drustveni. Dok jedno radi i stvara nesto ogromno poput ove firme drugo ostaje kod kuce ili cesto ima i svoj posao na kom zaradjuje koju hiljadarku mesecno a onda trazi pola od onih milijardi sto je drugo stvorilo. Treba nadoknaditi zeni/muskarcu za rad u kuci svakako ali zna se koliko se placa rad bebisitera i spremacica pa im toliko treba i pripasti, nikako pola imovine koju stekne neka cuvena glumica, pevacica ili u ovom slucaju preduzimac. Ciscenje kuce se uvek placa po kvadratu a cuvanje dece po detetu, a ne kao procenat imovine vlasnika.