RADNIK BEJRUTSKE LUKE IMAO VEZE SA EKSTREMISTIMA: Policija pronašla dokaze u telefonu, zaposlio se nekoliko dana pre eksplozije

Novosti online

29. 08. 2020. u 22:12

Libanska vojna policija uhapsila je varioca koji je bio u Bejrutskoj luci na dan eksplozije, a za koga je otkriveno da ima veze sa ekstremističkim organizacijama, piše RIA Novosti.

РАДНИК БЕЈРУТСКЕ ЛУКЕ ИМАО ВЕЗЕ СА ЕКСТРЕМИСТИМА: Полиција пронашла доказе у телефону, запослио се неколико дана пре експлозије

Foto: Printscreen

Istražitelji su otkrili veze jednog od tri varioca i ekstremista nakon što je provera njegovog mobilnog telefona otkrila veze sa islamističkim organizacijama.

Osumnjičeni varilac naučio je zanat zahvaljujući časovima na internetu, a rad u luci je bio njegov prvi posao. Zaposlio se samo nekoliko dana pre eksplozije.

Snažna eksplozija pogodila je Bejrut 4. avgusta. Poginula je 181 osoba, dok je više od 6.000 povređeno. Stotine kuća i automobila uništeno je ili oštećeno, staklo je razbijeno u mnogim četvrtima libanske prestonice, a neke zgrade su potpuno srušene.

Prema zvaničnoj verziji uzrok incidenta je detonacija 2.750 tona amonijum nitrata, koju su carinske službe zaplenile još 2014. godine i uskladištile u luci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri