ZAŠTO RUSIJA BRANI BELORUSIJU? Lukašenko dao odgovor na ovo pitanje

Tanjug

28. 08. 2020. u 16:26

ЗАШТО РУСИЈА БРАНИ БЕЛОРУСИЈУ? Лукашенко дао одговор на ово питање

Aleksandar Lukašenko / Foto Tanjuga-AP

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko pozvao je evropske države da razmisle o svojoj budućnosti u slučaju da Belorusija "bukne".

- Neophodno je smiriti situaciju. I oni spolja to treba da urade. Trebalo bi da se fokusiraju na sebe, da zastanu i pomisle šta bi bi bilo sa Evropom ako bukne ovde (u Belorusiji). Znate šta mislim - rekao je Lukašenko na sastanku sa radnicima u regionu Vitebsk, prenosi Belta.

On je podsetio na jučerašnju izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi TAS S.

- Ne žele zato Rusi da brane Belorusiju. Mi to možemo sami. Ali mi i ruski predsednik znamo šta može da se desi ako pogrešimo - rekao je Lukašenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Ljube

28.08.2020. 19:39

Samo staviti geografsku kartu ispred sebe ,i pogledati koje sve tu i sa kim u tom regionu ,sve ce ti se reci ....nije potrebno ni dana skole ! Zato Rusija " mora " i hvala Bogu i Putinu ,( a ima ih mnogo pored Putina koji ostaju iza njega ) da odbrani Belorusiju , a ja vidim i Ukrajinu u skoroj buducnosti u zagrljaju Rusije .Zivi bili pa videli .

Sale

29.08.2020. 07:56

@Ljube - Ako je suditi po komentarima koje čitam na ruskim vestima, Rusi neće ni da čuju za tu bagru iz Ukrajine, barem ne za zapadni deo koji je pod totalnom kontrolom nacista. Mile im se ko nama ustaše.