Snimak devojčice (4) koja je sama plutala na pučini obišao planetu: OTKRIVENA ISTINA - evo gde su bili roditelji (VIDEO)

Novosti online

25. 08. 2020. u 12:46

PONEDELjAK popodne. Trajekt je bio na uobičajenoj ruti od Rija do Antirija. Negde nasred mora, oko 500 metara od obale, kapetan, kog je prethodno obavestila obalska straža, ugledao je devojčicu (4) na dušeku u obliku jednoroga.

Снимак девојчице (4) која је сама плутала на пучини обишао планету: ОТКРИВЕНА ИСТИНА - ево где су били родитељи (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Fejsbuk

Uspeo je da joj priđe polako i spasi je, ali su mnogi na društvenim mrežama kritikovali roditelje za nemar.

Devojčicu daleko od obale odneli su struja i vetar. U šokantnom snimku koji je juče obišao svet videli smo njeno spasavanje, kada joj je trajekt prišao polako i mirno, a vešt kapetan zgrabio dete sa dušeka i odveo ga na sigurno.


Na obali njeni roditelji bili su nervozni, strepeći za sudbinu ćerkice, zajedno sa ostalim kupačima.

Mnogi su na društvenim mrežama kritikovali roditelje za incident.

- Kako je moguće da su ostavili dete na dušeku i sami se kupali - glasi samo jedan od mnogobrojnih komentara.

Međutim, prema pisanju grčkog medija npress.gr, istina je potpuno drugačija.

Kako je rekao svedok nemilog događaja za grčki medij, roditelji ni u jednom trenutku nisu ispustili dete iz vida.

 

Navodno se otac igrao sa devojčicom u moru, dok je ona bila na dušeku. U jednom trenutku vetar je promenio pravac, a struja je odvukla devojčicu iz tatinih ruku, piše npress.gr.

Mnogi ljudi su potrčali da uhvate dušek, ali su se plašili da bi mogao da se prevrne, a devojčica da se udavi.

Svako ko zna da pliva ušao je u more i pojurio da pomogne, ali niko nije mogao da joj priđe. Dušek je išao brzo u suprotnom pravcu od obale, noseći devojčicu stotinama metara daleko na pučinu.

Odmah je obaveštena luka i obalska straža, koja je poslala dva broda u spasavanje.

Na sreću, devojčicu su na pučini ugledali putnici na trajektu i kapetan.

- Prilazili smo luci Antirio kada je preko radija stigao poziv u pomoć. Javili su nam da je struja odnela dete na pučinu. Nisam ni znao da je u pitanju tako malo dete - rekao je Grigoris Karnezis, kapetan trajekta koji je izvukao devojčicu iz vode.

On je odmah odlučio da krene trajektom u potragu, a srećom, putnici su već ugledali dete. Usledila je veoma opasna akcija spasavanja, s obzirom na to da je dete plutalo na dušeku u obliku jednoroga, koji je malo veći talas svakog trenutka mogao da prevrne. Vešti kapetan je nekako uspeo da joj se približi trajektom bez posledica i da dete izvuče iz vode.

Kako su rekli svedoci, devojčica je bila preplašena i uopšte nije govorila, ali je plakala i vrištala kada je videla da joj se približava veliki brod.

Prema pisanju grčkih medija, roditelji su bili u šoku, a psiholog sa kojima su razgovarali, rekao im je da dete ostave na plaži, kako ne bi izazvali fobiju.

I to se i desilo. Devojčica se vratila na plažu i igrala u pesku, a svima je savetovano da joj ne kažu šta se dogodilo. Devojčica nije bila uplašena i nastavila je da se igra.

Srećom, ova avantura imala je srećan kraj.

(telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna