U INDUKOVANOJ KOMI: Navaljni prebačen na lečenje u Nemačku (FOTO)

Tanjug

22. 08. 2020. u 08:23

TEŠKO bolesni Aleksej Navaljni avionom je rano jutros prebačen u Nemačku, nakon što su njegova supruga i saradnici insistirali da ode na lečenje u tu zemlju, optuživši ruske vlasti da to pokušavaju da spreče.

У ИНДУКОВАНОЈ КОМИ: Наваљни пребачен на лечење у Немачку (ФОТО)

Foto: EPA

Lekari u sibirskom gradu Omsku saopštili su juče da je Navaljni u indukovanoj komi, da mu život nije u neposrednoj opasnosti i da su mu moždane funkcije stabilne.

Kira Jarmuš, portparolka Navaljnog rekla je da je njegova supruga Julija takođe bila u avionu za Nemačku.

Foto: EPA

Njegovu evakuaciju inicirala je i platila nemačka Cinema for Peace, a on će se lečiti na klinici Čarite u Berlinu.

Ambulantni avion sa Navaljnim trebalo je sinoć da poleti za Nemačku, ali je let odložen zahteva nemačkog sindikata avio-prevoznika da piloti moraju da se odmore pre dugog leta.

Navaljni se onesvestio u avionu za Moskvu u četvrtak, nakon što je popio čaj za koji njegovi saradnici veruju da je bio otrovan.

Foto: EPA

Ruski lekari u Omsku izjavili su juče da se stanje Navljalnog malo popravilo, ali da je i dalje u suviše nestabilnom stanju da bude transportovan van zemlje, ali su kasnije naveli da nemaju primedbe na njegovo premeštanje u Nemačku, nakon što su nemački lekari procenili da može da putuje.

Porodica i saradnici ruskog opozicionog lidera su optužili Moskvu da blokira njegovu medicinsku evakuaciju u Nemačku da bi zataškala "pokušaj da se on otruje".

Foto: EPA

Julija Navaljna pisala je predsedniku Putinu i apelovala da dozvoli da Navaljni bude prebačen u Nemačku.

Navaljnom je u pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu, a njegova portparolka Kira Jarmiš izjavila je da je on verovatno otrovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)