TRAMP U BAJDENOVOM RODNOM MESTU: Napustio vas je, pola veka Džozef izneverava Ameriku

Tanjug

petak, 21. 08. 2020. u 00:59

ТРАМП У БАЈДЕНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Напустио вас је, пола века Џозеф изневерава Америку

Foto AP

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je svog rivala Džoa Bajdena tokom posete Pensilvaniji i njegovom rodnom mestu, samo nekoliko sati pre nego što je bivši potpredsednik trebalo da prihvati predsedničku nominaciju svoje stranke.

Trampov govor, koji je nastojao da istakne „pola veka kako Džo Bajden izneverava Ameriku“, takođe je imao za cilj da podigne podršku republikanskom predsedniku u toj državi, što bi moglo biti ključno za pobedu na ponovnim izborima u novembru, piše Rojters.

„Napustio je Pensilvaniju. Napustio je Skranton", rekao je Tramp stotinama pristalica okupljenih na periferiji Skrantona, gde je Bajden rođen.

„Ali proveo je poslednjih pola veka u Vašingtonu, rasprodajući našu zemlju i uzimajući nam radna mesta i puštajući ostale zemlje da nam kradu posao. Meksiko, Kina, svi oni", rekao je Tramp.

Tramp je 2016. osvojio Pensilvaniju sa samo 45.000 glasova razlike, obećavši da će vratiti poslove nazad u ekonomski zapuštenu regiju. Ali, prema nedavnim anketama, on tamo zaostaje Bajdenom za oko šest procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)