NAPADNUTA MEKSIČKA VOJSKA NA GRANICI SA TEKSASOM: Napadači nosili vojne uniforme, ubijeno 9 osoba

Tanjug

17. 08. 2020. u 19:00

MEKSIČKI vojnici ubili su devet naoružanih ljudi duž granice s Teksasom u severoistočnoj državi Tamaulipas, saopštili su danas zvaničnici.

НАПАДНУТА МЕКСИЧКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ СА ТЕКСАСОМ: Нападачи носили војне униформе, убијено 9 особа

Foto: EPA

Kancelarija glavnog tužioca Meksika u Rejnosi navela je da se sukob dogodio u nedelju i da su navodni napadači bili u vojnim uniformama.

Vojnici su se našli na udaru vatre dok su bili u patroli, izjavio je portparol iz koordinacione grupe za bezbednost Tamaulipasa, koji je želeo da ostane anoniman.

Nije odmah bilo jasno kojoj kriminalnoj grupi pripadaju naoružani ljudi.

To područje je mesto sukoba između narko kartela na severoistoku zemlje, grupacija bande Zita i kartela nove generacije Halisko i Zalivskog kartela, koji je dugo kontrolisao ilegalni saobraćaj na tom kraju granice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije